Δημοφιλή

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

''ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ''

 


Η Εκλογική διαδικασία για τα υπηρεσιακά συμβούλια που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020 ολοκληρώθηκε με τη καταμέτρηση την Ανοιξη του 2021. (λόγω covid πιασαμε και 3η εποχη σε κανονικές συνθήκες φθινόπωρο - χειμώνα).

Οι εκλογεις ψήφιζαν σε αυτοσχέδιες χάρτινες κατασκευές, εν είδει κάλπης ,και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ή όχι μελών της εφορευτικής (δηλ. εργάζονταν πρωινοι ,βάρδια , ενέργεια , εφεδρεια ) η διαδικασία έκλεινε τη μια μέρα για να συνεχιστεί την επόμενη ή όχι και το εκλογικό υλικό (κάλπη , κατάλογοι) ''φυλάσσονταν'' σε κάποιο γραφείο με ευθύνη ποιανου είναι ένα ερώτημα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις η διαδικασία επισπεύδονταν και οι εκλογείς καλούνταν να ασκήσουν το δικαίωμά τους τηλεφωνικά. Ανεπιβεβαίωτο παραμένει αν τελικά ,σε λίγες περιπτώσεις ευτυχώς , η εφορευτική επιτροπή στη πράξη υποκαταστάθηκε από άλλα άτομα που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές.
Όπου η διαδικασία στη περιφέρεια ολοκληρώνεται το εκλογικό υλικό αποστέλλεται στην Αθήνα και παραμένει για αρκετές μέρες σε κάποιο γραφείο του ΑΠΣ μέχρι να συγκεντρωθεί απ΄όλη την Ελλάδα και να καταμετρηθεί από τη κεντρική εφορευτική επιτροπή.
Δεν αμφισβητούμε το εκλογικό αποτέλεσμα και η συμμετοχή μας στη διαδικασία συνεπάγεται αποδοχή και σεβασμό στο θεσμό του υπηρεσιακού συμβουλίου. Δυστυχώς όμως είναι μια διαδικασία απαξιωμένη που πρέπει να επανεξεταστεί να επανασχεδιαστεί , να αναβαθμιστεί και να εξασφαλιστεί η αδιαβλητότητα και η αξιοπιστία της.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ.
Μετά τη καταμετρηση είδαμε ανάλυση του αποτελέσματος , συγκριτικούς πίνακες, ποσοστά κλπ. Μια ανάλυση που έχει τοση εγκυρότητα και αξιοπιστια όση και η συνδικαλιστική διαδρομή του αναλυτή.
Ειδαμε επίσης ανακοίνωση-ενημέρωση για το αποτέλεσμα από την ομοσπονδία κάτι που δεν έγινε για παράδειγμα στις προηγούμενες εκλογές του 2018.
Ας γίνουμε πιο σοβαροί και υπεύθυνοι . Ότι είναι σαθρό και νοσηρό θα το βρούμε με σκληρό τρόπο μπροστά μας, όλοι, και πρώτα αυτοί που τώρα περιορίζονται στο ''άρτον και θεάματα''.
Στο επόμενο συνέδριο η παραταξή μας θα καταθέσει εκ' νέου πρόταση στη κατευθυνση εξαγωγής αποτελεσμάτων ανα ΔΙΠΥΝ σε εκλογική διαδικασία το πολύ δύο ημερών και αποστολή αποτελεσματων στην Αθήνα για εκδοση συγκεντρωτικού αποτελέσματος.Δεν θα είναι εμπόδιο το μικρό χρονικό διάστημα στη συμμετοχή αντίθετα θα κινητοποίηση περισσότερο τους συναδέλφους.Αλλά και το 100% να μην επιτευχθεί δε θα κλονιστεί η λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου όταν κυβερνώνται χώρες με συμμετοχη σε εκλογές ακόμη και κάτω από το 50%. Επιπλέον θα μπορούσαμε υπό προϋποθέσεις να επεξεργαστουμε πρόταση για εκλογή των αιρετών μελών από το συνέδριο.
Στα του αποτελέσματος της 6μηνης εκλογικής διαδικασίας και δεδομένων των συνθηκών που επιγραμματικά παρουσιαστηκαν παραπάνω η παραταξή μας πέτυχε σημαντική καταγραφή που μας γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια σε στερεα και καθαρα θεμέλια και οχι με προσκαιρες λυκοσυμμαχίες.
Ευχαριστουμε θερμα όλους τους συναδέλφους που τίμησαν και σεβάστηκαν πραγματικά τη διαδικασία, ιδιαίτερα ευχαριστούμε εκείνους που αντιστάθηκαν και επέλεξαν το ψηφοδελτιο μας.
Επίσης ''ευχαριστούμε'' για τα φίλια πυρά και την υπονομευση, μας βοηθούν πάρα πολύ στη διαδικασία διαλογής της ήρας από το σιτάρι.
Καλή Σαρακοστή

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ


0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.