Δημοφιλή

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ


Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας σχετικά με την υπό διαβούλευση νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ και το σκέλος που αφορά το Π.Σ. καταθέσαμε τις ανησυχίες μας και καλέσαμε τους αρμοδίους να επανεξετάσουν αρκετά σημεία του.
Ένα σχέδιο νόμου που φιλοδοξεί να αλλάξει δομές και λειτουργίες, πολιτικής προστασίας, εθελοντισμού και πυροσβεστικού σώματος με αρκετά σημεία του οποίου συμφωνούμε. 
Στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας τη Παρασκευή 10/01/2020 όπου παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες από Π.Π. και Π.Σ. η παραταξή μας δια του επικεφαλής αλλά και των μελών της στο Δ.Σ., τοποθετήθηκε ,απεύθυνε ερωτήματα και ζήτησε διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του σχεδίου νόμου. 
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που φάνηκε να έχουν ασχοληθεί αρκετά με τη διαδικασία της διαβούλευσης και τα σχόλια των συναδέλφων απ' όλη την επικράτεια, απάντησαν σε ερωτήματα, διευκρίνισαν πράγματα και δεσμεύθηκαν ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο τελικό σχέδιο προτάσεις που συζητήθηκαν κατά το Δ.Σ., αλλά και προτάσεις από τη διαδικασία διαβούλευσης. 
Αναμένοντας τη τελική μορφή του και εφόσον υιοθετηθούν θέματα που τέθηκαν στους υπηρεσιακούς παράγοντες στο Δ.Σ. της Παρασκευής θα μπορούμε να πούμε ότι γίνεται μια αρχή και ανοίγει ο δρόμος για παρεμβάσεις - διορθώσεις που θα θωρακίσουν περαιτέρω τη πολιτική προστασία και πυρασφάλεια της χώρας και φυσικά τη καθημερινότητα του πυροσβεστικού προσωπικού. 


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ 

0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.