Δημοφιλή

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΞΕΙΣ........Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη μας για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Κάποιες φορές τα λόγια είναι τόσο φτωχά και δεν μπορούν να περιγράψουν μία κατάσταση.

  Οι ευθύνες, οι παραλείψεις ,οι αστοχίες, διαχρονικές και τωρινές, πρέπει να αναζητηθούν να αποδοθούν και να μελετηθούν για να πούμε ότι κάναμε ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση να μη ζήσουμε ξανά παρόμοιες τραγωδίες.
  Να εξεταστούν όλα, από τις αυθαίρετες κατασκευές και τα παράνομα, καταπατημένα και  περιφραγμένα οικόπεδα που εγκλώβισαν τους άτυχους συνανθρώπους μας, η πρόληψη και το σχέδιο εκκένωσης, ποιος τα εκπονεί και ποιος τα εφαρμόζει , και φυσικά η λειτουργία όλων των συναρμόδιων φορέων.
  Ακόμη να ελεγχθούν και οι δημοσιολογούντες τυμβωρύχοι που σπεκουλάρουν στον ανθρώπινο πόνο και την τραγωδία , αξιωματούχοι εν' ενεργεία και μη, ειδικά οι δεύτεροι που από τις θέσεις που βρίσκονταν στο παρελθόν ''βοήθησαν'' να έχουμε αυτό το κράτος και αυτές τις υπηρεσίες που τώρα καταγγέλλουν.
  Με σεβασμό στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, σε μια τραγωδία που θα σκιάζει τη νεώτερη ιστορία μας, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με ανοιχτά χαρτιά και γενναίες αποφάσεις. Οι  φυσικές καταστροφές έχουν δείξει ότι δεν κάνουν πολιτικές διακρίσεις. Όποιοι δε μπορούν ή δε θέλουν να βοηθήσουν καλύτερα να σωπάσουν ή όπως είπε ένας εκλησιαστικός λειτουργός για ομόσταβλο του, εμείς βάζοντάς το σε πληθυντικό αριθμό, ''επιτέλους σκάστε΄΄.
  Να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την αυτοθυσία. Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα , και όταν τελειώσει θα έρθει ο χειμώνας και η σκληρή πυροσβεστική καθημερινότητα θα συνεχίζεται ανεξαρτήτως εποχών όπως και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ευσυνείδητα και με αυταπάρνηση.
  Θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ    

0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.