Δημοφιλή

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

22ο Συνέδριο Π.Ο.Ε.Υ.Π.ΣΠριν λίγες ημέρες διεξήχθη και το 22ο συνέδριο της ομοσπονδίας μας στη Κυλλήνη της Ηλείας. Ακόμη και μετά από άλλα 22 χρόνια δηλαδή στο 44ο συνέδριο, αν δεν κατανοήσουμε όλοι μας, άμεσα, και δεν εφαρμόσουμε ορισμένα αυτονόητα πράγματα τα συνεδρία μας και η πρακτική μας γενικότερα θα συνεχίσουν να είναι τυποποιημένες διαδικασίες, θα γίνονται για να γίνονται, δε θα παράγουν κανένα αποτέλεσμα και συνεχώς θα απαξιώνονται.

     Προσπαθήσαμε, προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με σεβασμό σε όλες τις απόψεις, να βρούμε κοινό τόπο τουλάχιστον στα κεφαλαιώδη ζητήματα. Οι κραυγές και οι αφορισμοί , δυστυχώς παγιωμένη κατάσταση σε συνέδρια και Δ.Σ., δε βοηθούν  κανένα, βλάπτουν το κίνημα και φυσικά δείχνουν ένδεια επιχειρημάτων και ευρύτητας  σκέψης.

     Το όχι σε όλα, ο μηδενισμός, η ισοπεδωτική λογική η περιχαράκωση φέρνουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα γι' αυτούς που τα ακολουθούν  και μία παράμετρος αυτού φυσικά είναι η αποχώρηση μεγάλου αριθμού συνέδρων από την αίθουσα και η έλλειψη προσοχής απ' αυτούς που για λόγους δεοντολογίας παραμένουν και φυσικά η αλαζονική και υποκριτική στάση ορισμένων που ακριβώς επειδή δεν μπορούν να τους κοροϊδεύουν όλους για πάντα, αποδοκιμάστηκε  από το σώμα ενώ αυτοί που είναι γεμάτοι «ιδέες» και «προτάσεις» και μεγαλουργούν στα καφενεία και το παρασκήνιο, δυστυχώς για το κυρίαρχο όργανο και τους συναδέρφους δήλωσαν απόντες και δεν ακούσαμε τις σκέψεις τους. Ίσως κάποια άλλη φορά.

     Η παράταξη μας με σαφήνεια τοποθετήθηκε, τεκμηριώνοντας την κριτική της στο προεδρείο, για λάθη, παραλείψεις, αναποτελεσματικότητα, αλλά και με γενναιότητα αναγνωρίζοντας ορισμένες προσπάθειες σε θετική κατεύθυνση. Υπολείπονται να γίνουν πολλά.

     Μ' αυτές τις σύντομες, γενικές σκέψεις πέρα από μακρόσυρτες αναλύσεις που δε βοηθούν αυτή τη στιγμή, θα συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας για την ανάταξη του κινήματος και όλα αυτά που μας απασχολούν, από το βαθμολόγιο, τον κανονισμό μεταθέσεων, μέχρι και τα ρεπό των συναδέλφων, με πράξεις και όχι με λόγια στην κατεύθυνση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ της ηθικής και του δικαίου.


 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ

Δείτε εδώ απόσπασμα από την ομιλία (video):

0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.