Δημοφιλή

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Θα τους θυμόμαστε πάντα
Στις 12 Νοεμβρίου 1942 άνοιξε ο θλιβερός και μακρύς κατάλογος με την απώλεια συναδέλφου σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη. Από τότε πολλοί ηρωικοί συνάδελφοί μας προστέθηκαν στο θλιβερό αυτό κατάλογο και η ανάμνηση τους είναι χαραγμένη όχι μόνο στα μνημεία αλλά πρωτίστως στις καρδιές μας.Θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα τους ηρωικούς συναδέλφους μας με την ευχή να μην προστεθεί άλλος σ'αυτό το κατάλογο.

Επειδή όμως οι ευχές δε φτάνουν δε πρέπει ποτέ να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας.Η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στο Π.Σ. είναι θέμα μείζονος σημασίας και πρέπει να είναι πέρα και πάνω από δημοσιονομικούς περιορισμούς. Πρέπει να μας απασχολεί το ίδιο ή και περισσότερο από θέματα όπως τα εναέρια , οι κρίσεις και προαγωγές ,οι επανακρίσεις , η τροποποίηση του 305.

Απολύτως σεβαστές οι επιθυμίες για προαγωγή και εξέλιξη όμως πρέπει να διακριβωθεί η ικανότητα αυτών που μπορεί σε κάποια δύσκολη στιγμή να διαχειριστούν τις τύχες και τις ζωές ανθρώπων.
Πρέπει τα μέσα ατομικής προστασίας,ο υγειονομικός έλεγχος, η διαχείριση και εκπαίδευση του προσωπικού να είναι τέτοια που να διασφαλίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό η ασφάλειά του.
Με νόμο το 2006 καθιερώθηκε η 12 Νοεμβρίου ως ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών.Ήταν το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει και έγινε.Με νόμο θα πρέπει να εφαρμοστούν τα αυτονόητα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στο Π.Σ.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε.Θα τους τιμούμε και θα τους θυμόμαστε πάντα.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.