Δημοφιλή

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Περι Αεροδρομίων...


 Η πώληση των περιφερειακών Α/Δ που ξεκίνησε το 2012, το 2014 ανακηρύχθηκε ανάδοχος η κοινοπραξία fraport-κοπελούζου,ολοκληρώθηκ ε το 2015 με την εκμετάλλευση των 14 Α/Δ να περνά στην κοινοπραξία για 40 χρόνια.Η πυρασφάλεια των Α/Δ αυτών επιχειρήθηκε καταρχήν να ανατεθεί σε ιδιώτες.Αυτό θα ήταν αρνητική εξέλιξη για το Π.Σ.και ενδεχομένως άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και για άλλες μορφές πυρασφάλειας-πυρόσβεσης.Να θυμηθούμε ότι πριν αρκετά χρόνια επιχειρήθηκε η αεροπυρόσβεση να ανατεθεί σε ιδιώτες.Η ανάθεση της πυρασφάλειας των Α/Δ αυτών στο Π.Σ. αποτελεί θετική εξέλιξη καθώς συνιστά διεύρυνση του σώματος με τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και νέων θέσεων εργασίας.Για τις μισές και παραπάνω απ' αυτές τις θέσεις εργασίας, συνάδελφοι ζήτησαν με αίτηση τους να μετακινηθούν στις εν' λόγο υπηρεσίες Α/Δ.

Το πρόβλημα είναι με τους 130 περίπου συναδέλφους που μετακινήθηκαν χωρίς τη θέλησή τους προς τις υπηρεσίες αυτές και θα πρέπει από τώρα η ηγεσία να ξεκινήσει το σχεδιασμό προκειμένου σταδιακά το πρόβλημα αυτό να αρχίσει να λύνεται. 
Εξίσου σημαντικό πρόβλημα ωστόσο είναι οι συνθήκες εργασίας και η διαμονή των συναδέλφων στις υπηρεσίες Α/Δ.Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 3 τουλάχιστον από αυτές είναι ανύπαρκτες.

Καλούμε την ηγεσία να προασπίσει το κύρος του Σώματος και την αξιοπρέπεια των πυροσβεστών και άμεσα να αποσύρει τους συναδέλφους από τις περιοχές αυτές μέχρι να δοθεί λύση.Στις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρουσιάζουν ελλείψεις να δοθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα στην κοινοπραξία να τις τακτοποιήσει, άλλωστε υποθέτουμε καθώς η σύμβαση παραμένει ακόμα επτασφράγιστο μυστικό, ότι κάποια απ' αυτά που δυσκολεύουν την υπηρεσιακή λειτουργία και την καθημερινότητα των συναδέλφων, αποτελούν συμβατική υποχρέωση της κοινοπραξίας που θα εκμεταλλεύεται τα Α/Δ για
40 χρόνια.

Πέρα από τα ευχολόγια και τις δυνατότητες που θα υπήρχαν σε άλλες συνθήκες μιας άλλης κοινωνικής πραγματικότητας ή που μπορεί να δημιουργηθούν στο μέλλον,με ρεαλισμό αντικρίζοντας τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή,καλούμε πρωτίστως την πολιτική ηγεσία άμεσα και σε συνεννόηση με τις κατά τόπους διοικήσεις να προχωρήσουν σε συνέργειες με τοπικούς φορείς (δήμους,συλλόγους,στρατιωτικές λέσχες κ.τ.λ.) προκειμένου να μειωθεί σημαντικά ή και να μηδενιστεί όπου υπάρχει η δυνατότητα, το κόστος διαμονής και σίτισης των συναδέλφων μέχρι να
δοθούν μόνιμες λύσεις.

Δεν είναι ώρα για κραυγές και σπέκουλα πάνω στο σοβαρό πρόβλημα και την αγωνία των συναδέλφων.

Με την ευκαιρία συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ τη Δευτέρα 10/4 παρότι το προεδρείο δεν το έχει στην Η.Δ. ζητάμε να συζητηθεί ως κατεπείγον προ Η.Δ. και ομονοούντες με συγκεκριμένες δράσεις και προτάσεις να απαιτήσουμε από την ηγεσία ΑΜΕΣΑ να αναλάβει τις ευθύνες της.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ
0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.