Δημοφιλή

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Στο παρά πέντε γκρεμίστηκε τροπολογία για το ασφαλιστικό σχετικά με την κατάργηση θεμελιωδών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Ε.Δ. και των Σ.Α.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Α.Ε.Π.Α.Π.Σ.)

Με την ψήφιση της νέας συμφωνίας από την Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ (με την διαφοροποίηση μεγάλης ομάδας Βουλευτών του πού πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα, και άλλων τάσεων), Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ στις 14-ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2015,
ΔΕΝ περιλαμβάνεται τροπολογία τελευταίας στιγμής κατά την διάρκεια της συζήτησης, πού καταργούσε ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΩΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, προβλέποντας ότι οι εργαζόμενοι στα Σ.Α. και στις Ε.Δ. θα συνταξιοδοτούνται, συσσωρευτικά όταν συμπληρώνουν 40 έτη συντάξιμα και το 58 έτος της ηλικίας τους.
Η τροπολογία αυτή ανατράπηκε κατόπιν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ παρεμβάσεων του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσου Μαυρόπουλου του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών κ. Πανούση και του Διευθυντή του κ. Μαστρογιάννη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, του Αντιπρόεδρου της Βουλής κ. Μητρόπουλου, του τέως αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας κ. Δημήτρη Στρατούλη, και της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.
Βεβαίως δεν θα μπορούσε να πει κάποιος, «τέλος καλά όλα καλά για τα Σ.Α και τις Ε.Δ.» ως προς την αντισυνταγματική τροπολογία, αλλά βεβαίως δεν μπορούμε και να πανηγυρίζουμε, γιατί σώθηκε το σπίτι μας ενώ κάηκε του διπλανού μας.
Η ψηφισθείσα συμφωνία όπως τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, και οι λάθος Πολιτικές από το 2007 και μετά, οδηγούν σε κοινωνική ασφυξίακαι μεγαλύτερη φτωχοποίηση.
Το συνδικαλιστικό κίνημα ΕΝΩΜΕΝΟ, καλείται να αποκρούσει τις βίαιες και απάνθρωπες επιθέσεις των Μερκελο – Σοεμπλιστών κατά του Ελληνικού λαού και της Πατρίδας μας.


Για την Α.Ε.Π.Α.Π.Σ.
Τάσος Μανιάτης Γ.Γ. της ΕΑΠΣ –Αιρετό μέλος στα Συμβούλια Μεταθέσεων του Π.Σ
Δημήτρη Σιμιτσή μέλος του Δ.Σ της ΕΑΠΣ και ανπλ. Μέλος στα Συμβούλια μεταθέσεων του Π.Σ


0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.