Δημοφιλή

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΝΑ ΜΕΘΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ 21


2014-03-25

Συνάδελφοι ,

Η περήφανη μικρή μας χώρα, σήμερα αποτίει τιμή και δόξα στους προγόνους μας που τις, όχι τόσο μακρινές, εκείνες μέρες του 1821 , μπήκαν στις φλόγες της μάχης και με το αίμα τους κίνησαν τον βαρύ τροχό της ιστορίας κερδίζοντας μετά από 4 αιώνες τουρκικής σκλαβιάς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.


Μόνοι τους, οι Έλληνες πατριώτες, έσπασαν τις βαριές αλυσίδες, του κατακτητή, και έγιναν από σιωπηλοί ραγιάδες, πολέμαρχοι,και εθνομάρτυρες. Πήραν στα χέρια τους τη μοίρα τους, προσηλώθηκαν στο λάβαρο του αγώνα τους, να ξαναστήσουν την Ελλάδα ανεξάρτητη και ελεύθερη. Και το κατάφεραν, χωρίς να μετρήσουν δυνάμεις, χωρίς να φοβηθούν τους “ισχυρούς της Ευρώπης”.

Οι λαϊκοί αγωνιστές του ’21 έκαναν την ανατροπή στη ζωή τους και την ιστορία. Έδειξαν πως μικροί λαοί και φτωχές πατρίδες μπορούν να κάνουν θαύματα, όταν συγκλονιστούν, όταν αποφασίσουν αν διεκδικήσουν το δίκιο τους και κυρίως την ελευθερία και τη εθνική αξιοπρέπεια.

Συνάδελφοι,

Στην μακραίωνη ιστορική διαδρομή της πατρίδας μας, πάντα, αργά ή γρήγορα ο περήφανος ελληνικός λαός σήκωνε το ανάστημά του. Έριχνε στον απόπατο της ιστορικής καταφρόνιας, τα μνημόνια των κατακτητών του, αγνοούσε τις βάρβαρες Τρόικες, είτε Ιερή Συμμαχία λεγόταν, είτε Άξονας αργότερα.

Με τέτοιες ιστορικές παρακαταθήκες ο δοκιμαζόμενος λαός μας, σήμερα, καλείται να δώσει τη δική του μάχη για να ανατρέψει την σημερινή “οικονομική κατοχή” που με παρόμοια βαρβαρότητα σαρώνει τη χώρα μας, καίει τη ζωή μας και συνθλίβει την εθνική αξιοπρέπειά μας. Η στάση ζωής δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή την αυθεντική των Ηρώων μας που δόξασαν τον Ελληνισμό στην παγκοσμιότητα.


“Μου γράφεις ένα μπουιρουτί, λέγεις να προσκυνήσω
κ εγώ Πασά μου, ρώτησα τον π… μου τον ίδιο
κ αυτός μου απεκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω
Κι αν έλθης κατ επάνω μου ευθύς να πολεμήσω.
(Απόκρισις του Καραισκάκη στον Ρουσίτ Πασια)


πηγή:www.eaps.gr

0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.