Δημοφιλή

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση σχετικά με την χορήγηση γονικών αδειών
AΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

                                      
      Συναδέλφισες -  Συνάδελφοι 


 Σας ενημερώνω ότι εκδόθηκε την 10-01-2014 το Π.Δ. υπ. αριθμ. 3 που αντικαθιστά το Κεφ.Δ του Κ.Ε.Υ.Π.Σ. σχετικά με την χορήγηση γονικών αδειών και διευκολύνσεων στο Πυρ/κό προσωπικό. Ενδεικτικά σας αναφέρω κάποιες περιπτώσεις :


1.- Στην περίπτωση που και οι δύο (2) γονείς εργάζονται στο Π.Σ , υποβάλουν αναφορά ποιος από τους δύο(2)  θα κάνει χρήση.

2.- Εάν ο/η  σύζυγος του Πυρ/κού υπαλλήλου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, μπορούν και οι δύο (2) να κάνουν χρήση της αδείας, τμηματικά ή συνολικά, με προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης του αρμόδιου φορέα του ιδιωτικού τομέα..

3.- Σε περίπτωση που ο/η σύζυγος είναι υπάλληλος στο Δημόσιο, με κοινή δήλωση καθορίζεται ποιος θα κάνει χρήση της άδειας, συνολικά ή τα χρονικά διαστήματα που θα κάνει χρήση καθένας εξ αυτών.

3.-Εάν δεν εργάζεται ο/η σύζυγος, δεν δικαιούται να κάνει χρήση της άδειας ο έτερος σύζυγος, εκτός εάν κριθεί ανίκανος λόγω σοβαρής πάθησης,  ο/η σύζυγος, για την ανατροφή του τέκνου, με βεβαίωση της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Π.Σ..

4.- Σε περίπτωση χηρείας, διαζυγίου, γέννησης τέκνου χωρίς γάμου των γονέων του, χορηγείται η άδεια, αυξανόμενη κατά 1 μήνα εφόσον έχει την γονική επιμέλεια.

5.- Η γονική άδεια χορηγείται και σε περίπτωση υιοθεσίας του τέκνου και στη περίπτωση που οι  μητέρες συναδέλφισες απέκτησαν τέκνο με παρένθετη μητρότητα. Επίσης χορηγείται και για γονείς πυρκούς υπαλλήλους που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

6.- Σε περίπτωση που οι πυρ/κοί υπάλληλοι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της άδειας ανατροφής του τέκνου, μπορούν  να μειώσουν το χρόνο εργασίας τους.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να ενημερωθούν για όλες τις περιπτώσεις  άδειας ανατροφής τέκνου, από το συγκεκριμένο Π.Δ.

 Μανουσάκης Ανδρέας                                                                                                            Μέλος Δ.Σ. της Ενωσης Υπαλλήλων Πυρ/κού Σώματος Περ.Κεντρ. Μακεδονίας  Επικεφαλής  της Συντονιστικής Ομάδας της ΑΕΠΠ της Κεντρ. Μακεδονίας
Στοιχεία επικοινωνίας : τηλ. επικ. 6932473511 wind
Ιστοσελίδα :  aep.gr0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.