Δημοφιλή

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η Ε.Α.Π.Σ. για τη Λειτουργία Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης ΑξιωματικώνΠρος: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ.Ν.Δένδια
                        Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο
                            Γεωργιάδη
Κοιν: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Aντιστράτηγο κ. Σωτ.Γεωργακόπουλο

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών»

Συνάδελφοι

Το Α.Π.Σ. με το από 17/10/2013  έγγραφο του  ανακοίνωσε την λειτουργία της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών για τη 21 Ε.Σ. και κάλεσε για φοίτηση 50 συναδέλφους από όλη τη χώρα.


Το καινοτόμο, σύμφωνα με το έγγραφο θα είναι ότι στην εξάμηνη λειτουργία της, το μέγιστο του χρόνου εκπαίδευσης θα είναι με εκπαίδευση εξ αποστάσεως, ενώ μικρό της μέρος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Σαφώς και η συγκεκριμένη καινοτόμος αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της συγκεκριμένης Σχολής είναι καλοδεχούμενη και κινείται προς θετική κατεύθυνση ενσωματώνοντας  τις νέες σύγχρονες μεθόδους στην πυροσβεστική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.
Πέρα όμως από τα παραπάνω, η πρώτη αυτή  εφαρμογή δεν έλαβε υπόψη  τα δημιουργούμενα  προβλήματα που επιφέρει στους συναδέλφους μετέχοντες στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική σειρά.
Σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία, οι μετέχοντες συνάδελφοι κυρίως οι υπηρετούντες εκτός Αθηνών, θα πρέπει ανα 15 ημέρες, για μισό χρόνο να ταξιδεύουν προς την Αθήνα, μπαίνοντας σε μια ιδιαίτερη ταλαιπωρία εν μέσω χειμώνος και μάλιστα χωρίς να προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής χρημάτων για την πληρωμή εισιτηρίων και διαμονής.
Το ζήτημα όμως που σαφώς και δεν λήφθηκε  υπόψη είναι το εργασιακό των συναδέλφων καθόσον επί 6 μήνες θα πρέπει να εργάζονται συνεχώς άνευ αναπαύσεων, καθότι τα δύο Σαββατοκύριακα θα φοιτούν στην Σχολή και προφανώς τα άλλα δύο θα εργάζονται στην Υπηρεσία που ανήκουν.  Το ίδιο προφανώς εργασιακό καθεστώς θα ισχύει και για τους αναπληρωτές τους, ή όσους αναπληρώνουν οι ίδιοι για να καλύψουν την απουσία τους.
Επίσης σαφώς και δημιουργούνται ζητήματα που θα πρέπει να καθοριστούν, όπως ο  τρόπος χορήγησης αδειών και αναπαύσεων, ο τρόπος λήψης των προσθέτων, η υπηρεσιακή υπαγωγή,  η σύνταξη έκθεσης ικανότητας κ.α.
Τέλος θα πρέπει να εξετασθεί αν η συγκεκριμένη διαδικασία καλύπτεται επαρκώς από το υφιστάμενο νομικό καθεστώς.
Τα παραπάνω, που ήταν και αιτιάσεις πολλών εκ των συναδέλφων που κλήθηκαν να φοιτήσουν στην συγκεκριμένη Σχολή μεταφέρθηκαν στην ηγεσία του Π.Σ., η οποία και κατανόησε το πρόχειρο, της κατά τα άλλα θετικής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας, αναβάλλοντας την ημερομηνία έναρξης προκειμένου να εξεταστούν όλα τα παραπάνω ζητήματα.
Για άλλη μια φορά θα εκφράσουμε την πάγια θέση της Ένωσής μας για υποστήριξη  καινοτόμων προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό της πυροσβεστικής εκπαίδευσης, βασιζόμενες όμως σε θεσμοθετημένες διαδικασίες και ουσιαστική  οργάνωση.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Σταμούλης

Αναστάσιος Μανιάτης
                6936103234

6937247828

0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.