Δημοφιλή

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ανοιχτή επιστολή Τσουκαράκη προς τον Πρωθυπουργό!

Πηγή: apasa.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ Ε.Δ.

Κε Πρόεδρε.
Επειδή «όποιος καεί στο χυλό φυσά και το γιαούρτι», παρακαλούμε όπως
μας γνωρίσετε, εάν είναι αληθής η διαρροή ότι η εισφορά αλληλεγγύης θα επιβληθεί μέχρι και το έτος 2016 σε όλο τον Ελληνικό λαό, ως ισοδύναμο της μη εφαρμογής περαιτέρω μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών.

Σε καταφατική δε απάντηση παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εάν αυτό είναι απόφασή σας ή εντολή της Τρόϊκας. Δηλώνουμε δε ότι οι όποιες προσπάθειες, από όπου και εάν προέρχονται, να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα ευοδωθούν, καθότι οι δεσμοί μας με τους πολίτες είναι ήδη πολύ ισχυροί και θωρακίζονται καθημερινά.
Επισημαίνουμε δε ότι τέτοιου είδους τακτικές, της απόπειρας διάρρηξης αυτών των ηθικών δεσμών οι οποίοι με πολύ προσπάθεια αποκαταστάθηκαν μεταπολιτευτικά, έχουν όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν αποβεί μοιραίες για την πατρίδα.
Προς αποφυγή της οποιασδήποτε επικοινωνιακής ισχυροποίησης της
κοινής γνώμης στο πεδίο των «αντιπαραθέσεων», πιστεύουμε ότι
δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να αποτελούν τη μοναδική δεξαμενή αντλήσεως άμεσης ρευστότητας προς εκπλήρωση των μνημονιακών δεσμών μας.
Η άντληση αυτή πρέπει να στοχευθεί προς τους «έχοντες και
κατέχοντες», προς αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, προς αυτούς που
επένδυσαν στην κρίση και, τέλος, προς αυτούς που κέρδισαν από την κρίση,
προκειμένου να επιστρέψουν τα οφειλόμενα. Θεωρούμε ότι τεχνητά διλήμματα παράγουν αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και ως τέτοια πρέπει να αποφεύγονται από όλες τις πλευρές.

Κατόπιν αυτών σας καλούμε να μην προχωρήσετε στα σχεδιαζόμενα
μέτρα, αφενός των επιπλέον περικοπών στους μισθούς των στρατιωτικών, όπως
αποτυπώθηκαν στο Ν. 4127/2013 (88,2 εκατομμύρια ευρώ) και αφετέρου στην
επιμήκυνση της «έκτακτης» ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το έτος 2016 σε όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Αν παρ ́ ελπίδα επιμείνετε, θέλοντας να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε το
βασανιστικό δίλημμα στο οποίο φαίνεται ότι έχετε περιέλθει, δηλαδή περικοπές 88,2 εκατομμυρίων ευρώ από τους μισθούς των εν ενεργεία στρατιωτικών το 2014 ή επιμήκυνση του «έκτακτου» ειδικού φόρου αλληλεγγύης στις πλάτες όλων των μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι και το 2016, παρακαλούμε να επιλέξετε το
πρώτο το οποίο έτσι κι αλλιώς έχετε υπογράψει.
Οι στρατιωτικοί θα αποτελέσουμε, ευχαρίστως, ακόμα μια φορά την «Ιφιγένεια» της ύφεσης, προκειμένου να ανακουφιστεί το κοινωνικό σύνολο από τα επαχθή μέτρα, μέχρι να στοχοποιηθεί η επόμενη κοινωνική ομάδα -ένοχος.
Τέλος, θεωρούμε ότι δίνοντας «γη και ύδωρ» στους Τροϊκανούς δανειστές
μας, μια τακτική που σίγουρα δεν επέλεξε ο Ελληνικός λαός, θα μπουν στο κρεβάτι του Προκρούστη και τα δύο παραπάνω μέτρα και μάλιστα πολύ σύντομα. Άραγε φταίνε τα πρόσωπα;
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
Ο Γεν. Γραμματέας
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)

0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.