Δημοφιλή

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η Τροπολογία για την Πυροσβεστική

ΑΕΠ Πυροσβεστών
EΝΗΜΕΡΩΣΗ
 Με Fast Track διαδικασίες η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, πού στην σελίδα 7 στην Παραγρ. 8 και 9 περνά ‘’φωτογραφικά’’ ουσιαστικά ζητήματα πού αφορούν το Π.Σ, χωρίς ενημέρωση των αρμοδίων.

Προς ενημερωσή σας, η τροπολογία ψηφήστηκε από την Βουλή την Τετάρτη 17-Ιουλίου-2013.
Η τροπολογία, μας έγινε γνωστή λίγη ώρα πριν την ψηφισή της στην Βουλή. Αμέσως συνάδελφοι, μας έστειλαν παρατηρήσεις τους.
Επίσης με προσωπικές παρεμβάσεις τελευταίας στιγμής, κάποιες από τις παρατηρήσεις έγιναν δεκτές.
 Το Α.Π.Σ. ήταν ενήμερο για την τροπολογία;
Η κυβέρνηση συνεχίζει να αιφνιδιάζει, με τροπολογίες και πολυνομοσχέδια.
Ακολουθούν οι παρατηρήσεις των συναδέλφων καθώς και η τελική μορφή της τροπολογίας.
Παρατηρήσεις επί   της τροπολογίας.
Παράγραφος 8
Στο δεύτερο  εδάφιο :
Α) «Μετά από απόφαση του οικείου περιφερειάρχη ……..» - του πολιτικού εκλεγμένου περιφερειάρχη ή του Περιφερειακού Διοικητή  των Πυρ/κών Υπηρεσιών;
Β) «έγκριση του αρμόδιου  Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δύναται να εκτελούνται εργασίες …»  Δεν δύναται να εγκρίνει ο Διοικητής της ΠΥ  για εργασίες συντήρησης  ή ανταλλακτικά  οχημάτων  τα οποία δεν ανήκουν στην υπηρεσία του  και  για τα οποία δεν γνωρίζει  τίποτα για την κίνηση (οδήγηση –χρήση) και λειτουργία τους, αλλά ακόμη και την νομιμότητα της κυκλοφορίας τους. (ημερήσιο βιβλίο κίνησης οχημάτων  ,άδεια οδήγησης , δελτίο κατανάλωσης καυσίμου κλπ)
Σε κάθε περίπτωση αυτό δύναται να εφαρμοστεί για οχήματα των εθελοντικών  Πυρ/κών Υπηρεσιών που ιδρύονται κατά τον Ν4029/2011 και για τις οποίες έχει την ευθύνη δράσης και λειτουργίας.
Το ίδιο ισχύει και για διάθεση καυσίμων
Γ) «εθελοντικών οργανώσεων Πυροσβεστών του παρόντος και ……»  Δεν υφίστανται εθελοντικές οργανώσεις Πυρ/των αλλά εθελοντικές  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και  εθελοντικά Πυρ/κά   Κλιμάκια στο Ν  4029/2011.

Στην  παράγραφο 9    γίνεται ίδια αναφορά σε «πιστοποιημένες»  ομάδες του Ν 3013/2002 όταν για τους εθελοντές Πυροσβέστες υφίσταται η διαδικασία πιστοποίησης  του Ν 4029/2011 μέσω της Πυρ/κής Ακαδημίας , ενώ για τις άλλες δράσεις  ομάδων της ΓΓΠΠ δεν υφίσταται  καν αρμοδιότητα  του Πυρ/κού Σώματος.

Υπάρχει ο όρος για Εθελοντικές Οργανώσεις που έχουν πιστοποιηθεί: μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πιστοποίηση εθελοντικών ομάδων Π. Π. απλά η εγγραφή τους στα μητρώα Ε. Ο. μετά από υποβολή δικαιολογητικών στη Γ. Γ. Π. Π. Η πιστοποίηση υπάρχει στις διατάξεις του νομοσχεδίου που τέθηκε για διαβούλευση αλλά δεν ήλθε ποτέ προς ψήφιση.

Σας παραθέτουμε το κείμενο όπως ψηφίσθηκε στη Βουλή.
Για μεγένθυνση πατήστε επάνω στο κείμενο.


0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.