Δημοφιλή

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (17/7) ΣΤΙΣ 7μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΣΤΟ "ΓΥΨΟ" ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΪΜΠΛΕ!
EΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ!


Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ- ΟΤΑ) και στο οποίο συμμετέχουν δημοτικοί υπάλληλοι από όλη την χώρα! Η συγκέντρωση στην Αθήνα ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες κιντοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Τον αγωνιστικό παλμό δίνουν τα μπλοκ των σχολικών φυλάκων, ενώ μαζικότατη είναι και η παρουσία των δημοτικών αστυνομικών στο συλλαλητήριο. Στις 12 το μεσημέρι, η μεγάλη πορεία ξεκίνησε και αφού πέρασε από την οδο Σταδίου, κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος, μετά το μεσημέρι. Το κτήριο της Βουλής έχει περικυκλωθεί από δημοτικούς υπαλλήλους, καταλαμβάνοντας τις λεωφόρους Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.


Την ίδια ώρα, με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κλειστοί παραμένουν οι δήμοι όλης της χώρας.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα συνεχίζονται για 3η μέρα, αποκορύφωμα των οποίων θα είναι η αποψινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος στις 7:00 το βράδυ.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Με ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύεται στον Τύπο την Τετάρτη με τη μορφή καταχώρησης, η ΟΛΜΕ καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση 50 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση και 2 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης (Ιταλική και Ισπανική Φιλολογία).
Οι καθηγητές καλούν τους βουλευτές να μην συνεργήσουν στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η ΟΛΜΕ στην επιστολή της αυτή προς τους βουλευτές αναλύει τις ρυθμίσεις του άρθρου 82 και τις επιπτώσεις που θα έχουν και μεταξύ άλλων τονίζει: «Σας καλούμε με την αρνητική ψήφο σας να σταματήσετε αυτήν την πολιτική, που διαλύει το δημόσιο σχολείο και στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες (ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων του λαού μας) το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

ΣΤΟ "ΓΥΨΟ" ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΪΜΠΛΕ!
Στο "γύψο" οι συναθροίσεις κατά την επίσκεψη του γερμανού υπουργού οικονομικών Β.Σόιμπλε στην Αθήνα! Η επίσκεψη του τοποτηρητή Σόιμπλε οδήγησε την κυβέρνηση να απαγορεύσει αύριο Πέμπτη (18/7), από τις 9:00 έως τις 20:00, με τελική απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλου εύρους περιοχή της Αθήνας(!!!). Ειδικότερα, δεν επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:
Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κα τεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013.
πηγή iskra.gr

0 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.